PREGUNTES FREQÜENTS

Inicio|Preguntas Frecuentes

RESOLEM TOTS ELS TEUS DUBTES

En aquesta pàgina t’oferim resposta a les teves preguntes més freqüents que ens plantegen els nostres clients. És probable que el teu dubte o consulta estigui solucionat a continuació. Però si no és així o prefereixes consultar-nos directament, no dubtis en contactar amb nosaltres y t’atendrem encantats.

Què fer en cas de punxada?
Què és el que passa si se’m punxa una roda i no puc continuar, puc cridar a l’assistència? A SeguraBici et facilitem el servei d’assistència en cas de punxada o pèrdua d’aire de les rodes. Per això, posem a la teva disposició un servei telefònic que pots utilitzar les 24 hores, els 365 dies de l’any, a tot el territori nacional, Portugal, Andorra, Gibraltar i també al sud de França.
M’han robat la meva bicicleta
Els dos plantejaments més freqüents quan es produeix el robatori d’una bicicleta són els següents:

1 - M’han robat la bicicleta, però tinc SeguraBici amb robatori, què he de fer?
Per iniciar el tràmits has de enviar-nos el següent:

• Còpia de la denúncia
• Foto de la bicicleta assegurada
• Factures de compra del cadenat homologat de seguretat i de la bicicleta.

Si no localitzes la factura de la bicicleta, també pots aportar la factura proforma, una còpia de la factura de compra de l’establiment (especialitzat o no) on es va realitzar la compra o un certificat-informe de l’establiment especialitzat on figuri el tipus, la marca, identificació, valor i antiguitat de la bicicleta.

Si no localitzes la factura del cadenat homologat de seguretat, pots aportar la factura proforma o certificació-informe de l’establiment especialitzat, en el qual es certifiqui i determini l’homologació del cadenat de seguretat.

2- Si guardo la bici a un traster cobreix el contracte SeguraBici Robatori la bicicleta en cas de robatori?

La resposta és, per descomptat! En aquest cas la bicicleta ha d’estar encadenada a un element fix de difícil mobilitat, mitjançant un cadenat homologat de seguretat i el traster tenir tots els seus buits protegits (porta tancada i finestra amb reixes)
Què límit de quilòmetres té l’assistència en viatge?
Amb l’assegurança de bicicleta de SeguraBici, tens fins un màxim de 100 quilòmetres en assistència en viatge, a comptar des del lloc d’immobilització fins al taller més pròxim.
Quines cobertures de reclamació de danys té la meva assegurança?
Aquesta situació no ens agrada, però pot succeir: “M’ha fet caure un vehicle, ocasionant danys a la bicicleta i al GPS, i he hagut de ser traslladat a un centre sanitari. Puc utilitzar SeguraBici?”

Per descomptat. Nosaltres ens ocupem d’atendre les despeses sanitàries i de realitzar les gestions de reclamació pels danys materials i corporals que hagis patit.
Tinc assistència en viatge?
Aquesta pregunta va relacionada amb aquells ciclistes que fan rutes per la muntanya o camins poc transitats. SeguraBici ofereix assistència en viatge en aquestes rutes en cas de necessitar-la?

La resposta és que sí. Podem prestar el servei sempre que la via sigui transitable i de lliure accés, a més de que et trobis a un lloc al que pugui arribar el vehicle d’assistència.
Tinc cobertura de Responsabilitat Civil?
La Responsabilitat Civil es correspon amb la indemnització per danys ocasionats a altres persones durant l’ús de la bicicleta. És possible que alguna vegada t’hagis trobat en alguna de les següents situacions:

“Circulant amb la bici he tocat involuntàriament a un altre ciclista que ha caigut i m’està reclamant pels danys soferts. Quina cobertura em dona SeguraBici?

La nostra pòlissa té cobertura de Responsabilitat Civil amb un capital de 450.000€, pels possibles danys personals i materials que pugui ocasionar l’assegurat a terceres persones mentre utilitza la bicicleta. La cobertura de Responsabilitat Civil s’estén a:

• La tinença, utilització, conducció i/o emplenar la bicicleta de la seva propietat objecte de l’assegurança i descrita a les condicions de la pòlissa.
• Danys ocasionats durant el muntatge, reparació i neteja de la bicicleta assegurada pel propi assegurat.
• Danys a conseqüència de la caiguda d’embalums i/o equipatges de la bicicleta objecte de l’assegurança, així com la Responsabilitat Civil pels danys ocasionats pel propi assegurat a la possible caiguda.
• Danys ocasionats per elements remolcats o incorporats, degudament autoritzats, a la bicicleta objecte de l’assegurança, tals com remolcs per mercaderies o de nens (jogger bike), portaequipatges, mercaderies o cadires porta-nens.

Què cobreix Tot Risc?
De vegades no tenim clar si una assegurança a Tot Risc ens cobreix moltes de les situacions que ens trobem. Per exemple, si entrem molt ràpid a un sot i la roda davantera es queda deformada, cobreix l’assegurança a tot risc els desperfectes?

Sí, és clar. Garanteix els danys que pateixi qualsevol element de la bicicleta, així com els extres fixos incorporats i que estiguin inclosos al valor de la bicicleta.

El Tot Risc no es limita als danys que pateixi el quadre, ni és precís que el quadre estigui afectat a l’accident per atorgar cobertura als demés elements de la bicicleta.

En cas de reparació,valorem els danys i indemnitzacions deduint la franquícia. En aquests sinistres parcials no s’aplica depreciació per ús

En cas de pèrdua total, per a la valoració, cal tenir en compte l’antiguitat de la bicicleta:

• Bicicletes amb una antiguitat, segons data de compra i d’extres, de fins a 2 anys: s’indemnitzarà el seu valor en estat de NOU o de reposició.
• Bicicletes amb una antiguitat, segons data de compra i d’extres, superior a 2 anys: s’indemnitzarà amb una depreciació anual del 5.00% a partir del tercer any.

Una vegada, obtinguda la valoració, cal deduir la franquícia.
Com valorarien la meva bicicleta en cas de robatori?
Si vols conèixer de manera detallada com valorem la teva bicicleta en cas de robatori, t’ho detallem a continuació:

Tant per robatori, com per la garantia de danys (tot risc) cal tenir en compte les següents situacions possibles:

1) Bicicleta amb danys reparables. Que ha estat robada i apareix amb danys o que ha patit un accident i resulta danyada.
2)Bicicleta que ha estat robada i no apareix.
3)Bicicleta que ha patit un accident i l’import estimat de la reparació supera al 75% del valor de mercat de la bicicleta en el moment anterior a l’accident.

En cas de reparació, valorem els danys i indemnitzem deduint la franquícia. En aquests sinistres parcials no s’aplica depreciació per ús. En cas de pèrdua total o desaparició, per la valoració, cal tenir en compte l’antiguitat de la bicicleta:

• Bicicletes amb una antiguitat, segons data de compra i d’extres, de fins a 2 anys: S’indemnitzarà el seu valor en estat de nou o de reposició.
• Bicicletes amb una antiguitat, segons data de compra i d’extres,superior a 2 anys: s’indemnitzarà amb una depreciació anual del 5.00% a partir del tercer any.

Una vegada obtinguda la valoració, cal deduir la franquícia.

Vegem un exemple: bicicleta comprada fa cinc anys, preu 1.000€. És robada i no apareix. Per a la seva valoració, aplicarem un 5% de depreciació per cada any a partir del segon, en total un 15% de depreciació. La valoració és de 850€, als quals haurem de deduir una franquícia del 10%, amb un mínim de 100€. La indemnització, per aquest supòsit és de 750€.
La cobertura de despeses de rescat i salvament, com funciona?
Si com a conseqüència d’un accident corporal i/o malaltia durant la pràctica de ciclisme es precisa la intervenció especial de: helicòpters, avions o avionetes de rescat o medicalitzades, personal mèdic de salvament , personal de rescat de muntanya (GREIM, SEREIM, EREIM i similars), utilització de vehicles i motocicletes de rescat o medicalitzades, ambulàncies, bombers i qualsevol altra força de seguretat de l’estat, que tingui la finalitat de rescat o salvament del ciclista, la Companyia assumirà el reemborsament de les despeses de rescat i/o salvament amb el límit de 12.000€ per sinistre i any d’assegurança.

L’assegurat haurà de presentar factures al seu nom i un informe acreditatiu que justifiqui la intervenció d’aquests equips especials.

contracta ja
l'assegurança

doneu-nos el teu telèfon i resoldrem tots els teus dubtes:

  • Spanish
  • Català